Retningslinjer for cookies

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier (f.eks. pixel tags). Disse teknologiene er alle små datafiler som plasseres på enheten din (datamaskin, telefon, nettbrett osv.). I denne policyen og i vår personvernerklæring bruker vi bare begrepet "informasjonskapsler" for å beskrive dem.

Nedenfor kan du lese mer om informasjonskapslene vi bruker og finne retningslinjer for å nekte og deaktivere/slette informasjonskapsler.

Hva er informasjonskapsler?
En informasjonskapsel er en liten datafil som lagres på din datamaskin, smarttelefon eller andre enheter. Denne filen lar enheten/IP-adressen din gjenkjennes og inneholder informasjon om sidene du besøker, valgene du gjør og data du legger inn.

Vi bruker også tredjeparts informasjonskapsler. Tredjeparts informasjonskapsler er informasjonskapsler laget av våre eksterne partnere. Dette er partnere som leverer innhold til nettsidene våre eller utviklere av funksjoner på nettsiden vår eller programmer vi bruker for dataanalyse og markedsføring. Disse eksterne partnerne kan samle inn personopplysninger via tredjeparts informasjonskapsler, for eksempel din IP-adresse og informasjon om nettleseratferden din.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler for å få innsikt i oppførselen din på nettstedet vårt, sosiale medieplattformer og tredjepartsnettsteder. På denne måten kan vi tilby en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår og vi kan huske valgene du tar, for eksempel ditt valg av land. Vi bruker også informasjonskapsler for å kontinuerlig forbedre innholdet og funksjonene på nettstedet vårt og for å holde markedsføringen vår relevant for deg. Til slutt brukes informasjonskapsler for å generere statistikk om bruken av nettstedet vårt.

Våre informasjonskapsler kan generelt deles inn i følgende tre kategorier: (1) funksjonelle informasjonskapsler, (2) analytiske informasjonskapsler og (3) markedsføringsinformasjonskapsler.

(1) Funksjonelle informasjonskapsler
Funksjonelle informasjonskapsler sørger for at nettsiden fungerer bedre. Vi bruker disse informasjonskapslene for midlertidig å lagre informasjon om ditt besøk på nettstedet. Tenk for eksempel på å lagre varer som du har lagt i handlekurven eller huske hva du har lagt inn i et skjema. Noen funksjonelle informasjonskapsler er nødvendige informasjonskapsler. Dette betyr at disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedet skal fungere. Du kan ikke nekte eller deaktivere informasjonskapsler som er klassifisert som nødvendige informasjonskapsler.

(2) Analytiske informasjonskapsler
Analytiske informasjonskapsler lar oss måle ytelsen til nettstedet vårt og profiler på sosiale medier ved å gjenkjenne og telle antall besøkende. Vi kan se hvilke produkter våre besøkende ser, hva de er interessert i eller hvilke markedsføringskampanjer/aktiviteter de reagerer på. Dette hjelper oss med å forbedre og utvikle tjenestene, produktene og markedsføringstiltakene vi tilbyr til våre kunder.

Disse informasjonskapslene lar oss også samle inn informasjon om datamaskinen din, for eksempel skjermoppløsningen din, nettleseren din og informasjon om internettforbindelsen din, for eksempel IP-adressen din.

Vi bruker også analytiske informasjonskapsler for å registrere gjennom hvilke sider besøkende kom til nettsidene våre, og vi ser på nettleseratferden til disse besøkende. For eksempel når og hvor lenge sidene våre ble besøkt, hvilke funksjoner som ble brukt og hvilke elementer som ble sett. Vi kan kun se aggregerte data, noe som betyr at disse dataene ikke kan knyttes direkte til deg.

(3) Markedsføringsinformasjonskapsler
Du vil se anbefalinger og kampanjer på våre nettsider, og vi kan også vise annonser og markedsføringsaktiviteter/kampanjer på andre nettsteder og sosiale medier. Vi bruker markedsføringsinformasjonskapsler for å sikre at disse anbefalingene, kampanjene og annonsene er relevante for deg.

Markedsføringsinformasjonskapslene vi bruker samler informasjon om din nettleseratferd, for eksempel hvilke produkter du har sett på våre nettsider og andre nettsider, hvilke markedsføringskampanjer/aktiviteter du reagerer på, men også din enhets-ID og din plassering basert på din IP-adresse. Denne informasjonen kan kombineres med informasjon om din ordrehistorikk, tidligere korrespondanse og profilinformasjon, samt informasjon som du har gitt til våre annonsepartnere eller som de har samlet inn selv. Våre partnere kan bruke informasjonskapsler for å samle inn informasjon når du besøker nettstedet vårt. Vi bruker også disse informasjonskapslene for å spore deg til andre nettsteder og for å vise deg annonser på disse nettstedene.

Vi bruker denne informasjonen til å tilpasse markedsføringsannonsene du ser.

Samtykkeskapsler
Når du besøker vår nettside og app(er) for første gang, vil du bli bedt om å samtykke til plassering av informasjonskapsler på enheten din. Du kan velge å godta alle informasjonskapsler, eller du kan justere innstillingene for informasjonskapsler slik at bare noen av kategoriene ovenfor plasseres på enheten din. Du kan også velge å nekte alle informasjonskapsler, unntatt selvfølgelig de nødvendige informasjonskapslene som er nødvendige for at nettsiden skal fungere korrekt.

Vær oppmerksom på at hvis du velger å deaktivere/avslå visse informasjonskapsler, vil vi ikke kunne gi deg en best mulig brukeropplevelse på nettsiden vår. Dette er fordi det kan være tjenester og funksjoner du ikke kan bruke fordi de krever informasjonskapsler for å huske valgene du gjør.

Du kan når som helst trekke tilbake denne tillatelsen eller endre innstillingene for informasjonskapsler.

Lenker til andre nettsteder
Hvis du klikker på en tredjepartslenke via nettstedet vårt, vær oppmerksom på at informasjonskapsler også brukes på nettsidene til disse tredjepartene som denne policyen ikke gjelder for. Vi anbefaler at du leser retningslinjene for informasjonskapsler til disse nettstedene.

Slett og forhindre informasjonskapsler
Informasjonskapsler lagres ikke i våre systemer, men på din egen enhet. Derfor kan vi ikke hente eller slette informasjonskapsler som er opprettet under ditt besøk på en av våre nettsider. Du kan imidlertid slette alle informasjonskapsler som er opprettet på datamaskinen din og forhindre at nye informasjonskapsler opprettes. Klikk på koblingene nedenfor for å finne ut hvordan du gjør dette med nettleseren din.

Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari iOS